"Železnice Srbije" i "Energoprojekt" potpisali Protokol o izmirenju obaveza

Bez autora
Feb 17 2011

"Železnice Srbije", Preduzeće za izgradnju železničkog čvora Beograd i "Energoprojekt Holding", potpisali su danas Protokol, kojim se definišu način i dinamika izmirenja obaveza železnice prema "Energoprojektu", nastalih na osnovu izvedenih radova na izgradnji železničke stanice Beograd Centar, u Prokopu. Protokolom je predviđeno da "Železnice Srbije" izmire obaveze prema "Energoprojektu" u ukupnom iznosu od oko 1,22 milijarde dinara. U skladu sa Programom o raspodeli i korišćenju sredstava za subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama za 2011. godinu, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, iz ovogodišnjih budžetskih subvencija za "Železnice Srbije" iznos od blizu 612 miliona dinara biće izdvojen za regulisanje obaveza železnice prema "Energoprojektu".

"Železnice Srbije" i "Energoprojekt" potpisali Protokol o izmirenju obaveza"Železnice Srbije", Preduzeće za izgradnju železničkog čvora Beograd i "Energoprojekt Holding", potpisali su danas Protokol, kojim se definišu način i dinamika izmirenja obaveza železnice prema "Energoprojektu", nastalih na osnovu izvedenih radova na izgradnji železničke stanice Beograd Centar, u Prokopu.

Protokolom je predviđeno da "Železnice Srbije" izmire obaveze prema "Energoprojektu" u ukupnom iznosu od oko 1,22 milijarde dinara.

U skladu sa Programom o raspodeli i korišćenju sredstava za subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama za 2011. godinu, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, iz ovogodišnjih budžetskih subvencija za "Železnice Srbije" iznos od blizu 612 miliona dinara biće izdvojen za regulisanje obaveza železnice prema "Energoprojektu".

Ovaj iznos u budžetu izdvojen je na ime dela sredstava koja je u prethodnom periodu Železnica uložila za finansiranje zavisnih troškova po osnovu implementacije zajmova Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, finansiranje izgradnje Beogradskog železničkog čvora i preuzete obaveze Ministarstva za infrastrukturu u finansiranju investicionih programa za podizanje bezbednosti saobraćaja. Ostatak duga prema "Energoprojektu" od oko 610 miliona dinara srpske železnice će iz sopstvenih sredstava platiti do aprila 2012. godine.

Potpisivanjem ovog protokola stvoreni su uslovi za nastavak i završetak izgradnje železničke stanice Beograd Centar u Prokopu, kao jednog od najznačajnijih investicionih projekata u okviru modernizacije železničkog Koridora 10 kroz Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik